Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení.
Prohlášení o cookies.
koncentrované džusy
Pomeranč 100% PREMIUM
Pomeranče jsou plody pomerančovníku čínského (Citrus sinensis), který pochází ze subtropických oblastí Asie. Do Evropy se tyto plody dostaly v 15. století díky portugalským mořeplavcům, kteří je následně přivezli i do Ameriky. Kromě plodů se používají i květy pomerančovníku například pro ovonění čajových směsí. Nejoblíbenější snídaňový džus s vysokým obsahem vitamínu C, dovážíme přímo z plantáží brazilského státu São Paulo.
Jablko 100% PREMIUM
Jabloň (Malus domestica) byla zřejmě domestikována v Kazachstánu a její semena cestovala s obchodníky po hedvábné stezce mezi civilizacemi Evropy a Asie. I díky tomu dnes známe asi 20 000 odrůd. Jabloně pěstovali již staří Římané, kteří uměli stromy i roubovat. Především v západní a severní Evropě je oblíbené zpracování jablečného moštu fermentací na tradiční cider. Nezkvašený jablečný džus pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.
Ananas 100% PREMIUM
Název ananas pochází z původního slova jihoamerických indiánů anana a jedná se o plod ananasovníku chocholatého (Ananas comosus). Na jedné rostlině dozrává pouze jeden plod a po jeho dozrání rostlina zpravidla hyne. Nejvíce ananasů se pěstuje na plantážích v Thajsku a jsou nedílnou součástí asijské kuchyně. Šťáva z ananasu obsahuje enzym bromelin, který odbourává bílkoviny a tím napomáhá trávení.
Tropické ovoce 100% PREMIUM
Typickou vůni tohoto džusu přináší především obsah kiwi, banánu a manga a ne nadarmo se mu často říká „multivitamin“: kiwi je plod liány aktinidie lahodné (Actinidia deliciosa) a obsahuje množství vitamínu C a hořčíku, vysoký obsah draslíku je společný i pro banány (Musa). Zdroj vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny doplňuje mango, plod mangovníku (Mangifera), pěstovaného převážně v Indii.
Růžový grapefruit 100% PREMIUM
Grapefruit (Citrus paradisi) je subtropická dřevina, na které rostou plody stejného názvu, typické svojí hořkou chutí. Vedle růžového grapefruitu známe i další barevné varianty – bílý, žlutý a červený. Grapefruit se vyznačuje vysokou plodností, na jednom stromě se může za rok urodit až 700 grepů. Džus z růžového grapefruitu je plný blahodárně působících přírodních flavonoidů, které zvyšují obranyschopnost organismu, zlepšují krevní oběh a snižují hladinu cholesterolu v krvi.
Černý rybíz
Bobule černého rybízu (Ribes nigrum) jsou bohatým zdrojem nejen vitamínu C, ale i flavonoidů se silnými antioxidačními účinky. Jejich obsahem se podobá červenému vínu a je stejně jako víno považován za prospěšný pro lidi s kardiovaskulárními obtížemi. Typickou vůni dodávají černému rybízu především éterické silice. Z Burgundska pochází tradiční černorybízový likér crème de cassis, který spolu s bílým vínem tvoří slavný francouzský koktejl zvaný Kir.
Višeň
Původní domovina višně obecné (Prunus cerasus) je v jihovýchodní Evropě, západní Asii a severní Indii. Díky své oblíbenosti se pěstováním rozšířila do celého světa. Šťáva z višní se používá na výrobu likérů, například známé griotky původem z Francie nebo její portugalské obdoby zvané ginja. Višně obsahují množství minerálních látek jako je jód, železo, hořčík a draslík, výjimečný je také obsah melatoninu, který příznivě ovlivňuje délku a kvalitu spánku.